DESPRE NOI

CAZURI CLINICE

TARIFE

CONTACT

 

TRATAMENTUL DE ENDODONTIC

SUB CONTROL MICROSCOPIC

 

Scopul nostru este sa oferim un tratament endodontic fara durere la cele mai inalte standarde intr-un mediu confortabil si ultramodern. Clinica nostra este dotata cu un microscop dentar CJ Optik de ultima generatie.

Ce este endodontia ?

 

Endodontia – inauntru (endo) dintelui (dontia). Pulpa dentara este tesutul (format de nervi, vase sangvine , si alte tesuturi) care se gaseste in interiorul dintilor. Are rol atat in dezvoltarea dentara in prima parte a vietii dar asigura si nutrienti si raspuns senzitiv  pe toata perioada vietii. Specialitatea endodontica este devotata biologiei,  fiziologiei, patologiei si tratamentului pulpei dentare.

 

Cele mai frecvente cauze ale  inflamarii sau infectarii pulpei dentare sunt:

 

  • Caria dentara
  • multiple obturatii aplicate de-a lungul timpului
  • Traumatismul aplicat in timpul tratamentelor restaurative (slefuire, caldura, uscare excesiva)
  • Accidente traumatice

Scopul tratamentului de canal.

 

Pulpa dentara se poate imbolnavii si inflama iar cand aceasta este atat de afectata incat nu mai poate fi tratata este necesara indepartarea tesutului pulpar prin tratamentul de canal.

 

Semnele care de arata o posibila inflamare a pulpei dentare sunt sensibilitatea la temperatura, la percutie sau o durere continua.

 

In cazul in care deteriorarea pulpei este completa si tot tesutul pulpar este mort dintele nu va mai prezenta sensibilitate la temperatura si dulce. Tesutul pulpar mort reprezinta un foarte bun mediu pentru dezvoltrarea bacterilor in interiorul dintelui ceea ce duce intr-un final la afectarea osului de la varful radacinii .

 

Cele mai comune semne ale unei infectii la nivellul osului sunt durerea la muscatura sau la atingere, fistula sau umflarea tesuturilor moi

 

Tratamentul acestor situatii este in mare acelasi si presupune indepartare din interiorul dintelui a tesutului pulpar inflamat sau a microbilor astfel ca simptomele dureroase sa dispara.

 

Scopul tratamentului de canal este de a imdeparta tesutul din interiorul dintelui si de a creea un spatiu in interiorul dintelui care sa poata fi sigilat perfect pentru a asigura o vindecare a infectiei si de a obtine un dinte care sa nu mai creeze probleme. Acest spatiu trebuie sa fie cat mai steril posibil , fara tesut si bacterii pana la varful radacinii. Spatiul trebuie obturat complet cu un material inert care previna dezvoltarea microbilor pe viitor.

 

Ce presupune tratamentul ?

 

Procedurile endodontice de ultima generatie si noile materiale fac ca endodontia moderna sa fie lipsita de durere si de complicatii. Majoritatea tratamentelor endodontice se rezolva intr-o singura sedinta  sau  doua in cazurile cu infectii complicate. De asemeni toata procedura se realizeaza sub anestezie locala astfel discomfortul este complet inlaturat.

Este dureros tratamentul de canal ?

 

In timpul tratamentului de canal veti fi complet anesteziat cu ajutorul celor mai noi tehnici de anestezie locala. Dupa tratament este posibila aparatia unui discomfort care este usor de controlat folosind medicamente antiimflamatorii.

Poate tratamentul sistemic cu antibiotice sa trataze o infectie endodontica?

 

Din pacate nu. Antibioticele sunt indicate numai in momentul in care infectia se manifesta cu umflarea tesuturilor, aparitia temperaturii sau semne de infectie sistemica. De asemeni antibioticele pot fi folosite pentru a diminua simptomele dureroase aparute inainte inceperii tratamentului sau sa reduca din discomfortul post operational. Cu totate acestea antibioticele nu pot vindeca infectia din interiorul dintiilor deoarece nu mai exista vase de sange prin care antibioticul sa ajunga la sursa.

Ace de canal Nichel-Titan

Tratamentul cu ace rotative Nichel-Titan vine in completare tratametului cu acele manuale de otel folosite pentru curatarea sistemului canalicular oferind eficienta si siguranta sporita. Acele de nichel titan au o felxibilitate de 5 ori mai mare decat cele de otel si elimina multe din problemele intalnite la acele mai rigide din otel.

 

Pe langa tratamentul mecanic al sistemului canalicular utilizarea irigantilor si a substantelor chimice speciale asigura sterilizare spatiului endodontic si elimina toate rezidurile facilitand osigilarea completa.

Tehnologie de ultima generatie.

 

Vizibilitatea imbunatatita

Beneficiile realizării tratamentelor sub control microscopic:

 

Depistarea canale suplimentare si calcifiate

Măreşte imaginea câmpului operator până la 24 de ori

Economie de bani pe termen lung, având şanse de succes mai mari

Retratamentul endodontic pot fi abordate cu o mai mare siguranta si

eficienta pentru un rezultat mai predictibil.

Creşte precizia tratamentului şi implicit rata de succes pe termen lung

Se poate verifica curăţarea canalelor, identifica mai uşor instrumentele fracturate, perforațiile

obtinuta cu ajutorul lupelor si a iluminarii cu firbra optica au deschis noi posibilitati in abordarea canalelor calcificate sau blocate care altfel nu ar fi putut fi detectate si tratate. Totodata cazurile care necesita

Apex locator

Apex locatorul este un dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se identifica lungimea exacta a canalelor ce necesita tratament endodontic evitandu-se astfel riscul de a depasi varful radacinii sau de a obtura incomplet spatiul endodontic.

Curatare ultrasonica

Folosirea activarii ultrasonice a substantelor de irigare face ca actiunea acestora sa fie mult imbunatatita si totodata realizeaza o curatare superioara a sistemului canalicular endodontic.

Condesare verticala la cald

Dupa curatarea si sterilizarea spatiul endodontic acesta necesita o sigilare perfecta pentru a evita pe viitor dezvoltarea microbiilor. Tehnica de injectare a gutapercii la cald asigura o obturare tridimensionala perfecta a spatiului endodontica si o stabilitate de lunga durata.

Este tratamentul de canal costisitor?

 

Costul varieaza in functie de dintele care este afectat si de complexitatea cazului. Molarii sunt in general mai greu de tratat si de aceea costul este mai ridicat.

In general tratamentul endodontic si restaurarea coronara sunt mult mai putin costisitoare decat tratamentul alternativ care presupune extractia radacinii. Un dinte extras necesita inlocuirea lui fie cu o punte fie cu un implant pentru a putea restabili functia masticatorie si  pentru a preveni migrarea dintiilor vecini. Toate aceste tratamente sunt mult mai costisitoare decat trattamentul endodontic si restaurarea coroanei.

Orice dinte se poate trata endodontic ?

 

Marea majoritate a dintilor se pot trata endodontic. Dar sunt si situatii cand nu se pot trata asa cum ar fi dinti cu canale inaccesibile, dinti cu fracturi radiculare, dinti care nu au o implantare suficienta sau dinti cu distructii coronare si care nu pot fi restaurati. Cu toate acestea sunt situati cand chirurgia endodontica poate oferi o solutie pentru salvarea dintilor,

Ingrijirea post-tratament.

 

Este important sa intelegeti la ce sa va asteptati dupa tratament si mai ales ce trebuie sa faceti pentru a asigura un rezultat de succes pentru tratamentul dumneavoastră.

 

Senzatia pe care o sa o simtiti dupa tratament este influentata de mai multi factori. Din experienta noastra daca a existat durere inainte de tratament acesata o sa persiste intr-o oarecare masura pentru cateva zile dupa tratament. Nu uitati ca aceasta durere poate iradia. Nu este neobisnuit ca dupa tratament sa simtiti un discomfort in zone care nu au legatura cu dintele tratat sau sa simtiti durere in zone in care inainte de tratament nu se simtea nimic.

 

De obicei apare un discomfort minim pentru cateva zile dupa tratament, dar cateodata poate sa apara o crestere a intesitatii dureroase la doua trei zile dupa tratamet dar care dispare complet in cateva zile. Acesta este considerata normala si este o consecinta a sistemului imunitar care inceraca sa protejeze organismul de corpi straini si de imflamatia produsa in urma tratamentului de canal. O usoara inflamare a gingiei in dreptul dintelui tratat nu indica neaparat o infectie ci doar o crestere a fluxului sagvin in zona pentru a ajuta procesul de vindecare. Aceata inflamatie trebuie sa se diminueze de la o zi la alta pana la disparitia completa in cateva zile.

 

Evitati sa mestecati pe zona cu dintele tratat pentru cel putin o saptamana. De obicei dupa tratamentul de canal coroana este restaurata cu un material provizori care trebuie inlocuit o restaurare definitiva in cel mult 2-3 saptamani pentru a evita infiltrarea microbiana si compromiterea tratametului de canal.

 

 

 

CHARMDENTAL

CABINET STOMATOLOGIC PLOIESTI

Copyright © 2016 CharmDental.

Toate drepturile asupra imaginilor prezentate pe aceasta pagina apartin exclusiv CharmDental. Toate cazurile de pe site reprezinta pacienti tratati la CharmDental Dr. Enachescu. Distribuirea acestora este interzisa fara acordul explicit al CharmDental.